Over ons

Visser Yacht Design – 20 jaar ervaring als scheepsarchitect
Tegenover de Waterpoort in Sneek, in het hart van watersportend Friesland, is het kantoor van Visser Yacht Design gevestigd.
Het werk van scheepsarchitect Visser Yacht Design begint bij het luisteren naar de klant, werf óf particulier en eindigt bij oplevering van het schip. Alle (inmiddels meer dan 800) ontwerpen voor schepen worden getekend met en gebouwd volgens de nieuwste technieken. De twintig jaar lange ervaring, het internationale netwerk en de Friese contacten vormen de basis voor goede samenwerking voor én tijdens de bouw van uw schip.

Maatwerk – uw wensen vertaald in een gedegen ontwerp
Voorafgaand aan ieder project wordt met de klant geïnventariseerd wat de wensen en eisen zijn met betrekking tot onder andere het vaargebied, de vormgeving en comfort aan boord.
Aan de hand van dit gesprek wordt een lijnenplan van de romp ontwikkeld en een algemeen schetsplan gemaakt.
lijnenplan

3D-model van uw schip – in grote lijnen of tot in detail
De logische volgende stap in de ontwikkeling van uw droomschip is een 3D presentatie model van het in- en exterieur. Dit kunnen we simpel houden, puur om de vormen te beoordelen, of uitgebreid gedetailleerd om het eindresultaat voor aanvang van de bouw te kunnen zien en om eventueel te kunnen gebruiken voor verkoopdoeleinden.

De uitvoering – van constructietekeningen tot bouwpakket
Wanneer u tevreden bent over het ontwerp gaan wij, in nauw overleg met u en/of een gekozen (casco)bouwer, aan de slag. Uw ontwerp wordt doordacht, efficiënt en volgens de gewenste certificerings-eisen vertaald naar constructie tekeningen en plaatuitslagen tot een compleet bouwpakket.
constructie

Visser Yacht Design – service tot op het water
Na levering van de alle benodigde tekeningen blijven wij betrokken bij de bouw, tot het moment dat u naar volle tevredenheid geniet van uw nieuwe schip!

Jan Visser
Jan, vaak te vinden op of rond het water met zijn eigen boot of bij verscheidene zeilwedstrijden, is geboren en getogen in Heeg. Hij groeide letterlijk op tussen de boten en kwam zo al vrij vroeg aan een baan bij een lokale jachtmakelaar. Na het afronden van de studie Naval Architect in 1993 heeft Jan zich gevestigd als zelfstandig ondernemer in het jachtontwerp.

Wij staan u graag bij in de realisatie van uw droomjacht, sloep of beroepsschip.

U kunt ons vinden op de volgende social media:
Like us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn Watch our YouTube channel